Thursday, May 10, 2012

Percubaan Yang Pertama

   Well..dh byk kali percubaan yg ak lakukn utk mencurahkn idea bg menghasilkn entry blog ak...benda dh lme wujud, tp x de hasil.. Hari nie ntah mcm mne, ak tergerak hati nk tulis sesuatu.. itu pun setelah sempat menangis dlm bilik air td..

   Mcm bdk2 kan.. but that the only way, utk ak lepaskn geram, sedih, sakit hati yg terbuku dlm hati ak nie.. selama nie ak keras hati, tp x sangka, sekeras-keras hati ak nie, hati ak masih tisu.. air mata ttp nk mengalir.. Ak xnk laa ceritakan sbb apa yg smpai ak nk nangis nie..bkn benda tue yg ak share..masalah sendiri, org lain x kn paham.. walau selengkap mne pown kte cerita masalah kte tue kat org lain, mereka x kn paham.. bkn laa nk ckp, xbleh luahkn masalah kte kat org lain, but the person who are suffer the most is us.. mengadu pada Allah SWT lebih baik...

   Ak teringt mse ak attend kursus kat Melaka, tutor utk kursus ak tue, suruh kami semua membuat sedikit ucapan.. Perkara yg ak x bleh lupa, ada rakan yg sme2 mengikuti kursus tue, bertanya pada ak... Siti, knape u slalu senyum?? Ak terus terkedu.. Ak mengeluh..haish..kwn, klau ko th apa yg ada dlm hati ak sekarang nie.. Tp, bkn ayat tue yg terpancul keluar, tp ak katakan seperti ini.. Smiling is positive..it make us happy and relax..knape kte nk bermasam muka sepajang hari dan seolah-olah memberitahu semua org yg kte sedang sedih dan berduka..orang lain x nk tahu semua tue..jadi senyumlah dan nikmati hari-hari anda..semoga senyuman itu akan jadi penawar kepada masalah anda.

   Sedih tue x salah..bg jgn smpai ianya menjadi sesuatu yg sakit dan negative dlm hidup kte..Ada sesetengah org,jadikan kesedihan itu sesuatu yg terutama dlm hidup dia..sehingga dia menjadi sgt depressed/tertekan..Dia lupa yg masih ada org lain yg menyayangi dirinya..Jadikan laa kesedihan yg ala kadar dlm kehidupan kte.. Seperti ak, nangis laa sekejap utk lepaskan kesedihan hati kte yg xde spe pown yg tahu..tp lepas tue ak dh enjoy n keluar shopping dgn mak ak..bkn ke tue paling gembira..Meluangkn mse berkualiti dgn mak sendiri..Jadi org kat luar sne, chill out n relax k..sedih tue sementara..gembira, kekal selamanya dan menjadi kenangan indah buat kte...see ya..


No comments:

Post a Comment